levada da achada grande
24 maart 2017 - Boaventura, Portugal
Tweede wandeltocht. Nu een serieuze. In totaal maar 11km maar wel veel stijgen en dalen. Eerst ontbijten. Valt niet tegen. Scrambled eggs en saucisses. Toast, broodjes, croissant kaas,vleeswaren,jam. Fruit, yoghurt en cornflakes. Na het ontbijt ons lunchpakket opgehaald. Zie foto voor inhoud. Na de eerste klim was de chocola al op. .
Met volle bepakking gingen we van start. Lopend vanuit het hotel. Meteen maar omhoog. Eerst nog op asfalt maar al snel via stenen steile paadjes tussen de akkers door naar de levada. Dat zijn watergoten hoog op de berg om het water te regelen. Naast die goten ongeveer 30 cm ruimte om te lopen langs de afgrond. Niet altijd makkelijk begaanbaar door bladvulling en regen dat naar beneden komt. We hebben nog nooit zo vaak gestopt om weer van kleren te wisselen. Dan te heet door inspanning. Dan weer te koud. Dan regen of watervalletjes bij de levada. Heel stijl bij het klimmen. Zie ook het filmpje.
Onderweg kwamen een varken tegen en bij een barretje in een dorp van tien huizen kregen we van de kroegbaas doppinda's bij de koffie en thee. Totaal €1.60 afrekenen.
Leuke route waar we uiteindelijk 4 uur over hebben gedaan. Alleen wat last in de kuiten. Daarna lekker boek lezen in bad.
S'avonds wilde we een keer goed gaan uiteten in een dorp een half uur verder op. In sao da diego aan de kust waren zowaar een aantal eetgelegenheden naast elkaar. Ontzettend gezellig ingericht,maar niet heus. Toch maar een gekozen. Het eten was echt verschrikkelijk. De vissoep van geert was goed maar mijn groentesoep smaakte naar gemalen bloem met ontdooide diepvriesgroente er in. De vis was puur vet en geertbatbrubberband ipv calamaris. We kregen gekookte aardappelen voor een weeshuis en weer die ontdooide diepvriesgroente. Bier was goed. Toetje hebben we niet meer geprobeerd. Toen in het donker weer terug over die zigzag weg. Niet echt mijn ding. ....

Of ligt dat aan mij?
Inez
Dat hadden jullie echt verdiend.
En nu spierpijn?